Desplegar menú lateral
29/04/2019

La investigadora Dolors Furones és reconeguda als Premis del Dia del Biòleg

Dolors Furones, durant l’acte d’entrega de premis

La investigadora de l’IRTA Dolors Furones va rebre el passat 25 d’abril el reconeixement a la seva carrera professional amb un dels premis del Dia del Biòleg, atorgats pel Col·legi de Biòlegs de Catalunya, en un acte que va tenir lloc a l’auditori de l’Aquàrium de Barcelona.

Va ser en la categoria “Recerca i Desenvolupament”, dirigida als professionals col·legiats que dirigeixen o participen en un grup d’investigació en diferents àmbits de la biologia. El seu guardó va ser entregat per Sergi Tudela, Director General de Pesca i Afers Marítims.

Sergi Tudela entrega el premi a la Dra. Dolors Furones (font: CBC)

La Dra. Dolors Furones és experta en Salut aquàtica, doctorada en aquesta disciplina per la Universitat de Plymouth ( Regne Unit). La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat en diferents àmbits de l’aqüicultura, i ha treballat en programes de control de la qualitat de les aigües i salut aquàtica a les Illes Balears i a Catalunya.

Directora del centre de l’IRTA Sant Carles de la Ràpita des dels seus inicis fins abril de 2018, ha impulsat allà projectes i activitats d’interès per al sector de l’aqüicultura i del marisc a Catalunya, com a responsable del Programa d’Aqüicultura de l’IRTA (1999-2015),  i com a investigadora del grup de salut aquàtica d’aquest.

Al llarg de la seva carrera professional a l’IRTA ha estat membre de diversos comitès (com la Xarxa de referència en aqüicultura de Catalunya, la plataforma PTEPA o el clúster Acuiplus), ressaltant la seva etapa com a Presidenta de la Societat Espanyola d’Aqüicultura.

Els premiats del Dia del Biòleg 2019 (font: CBC)

La Dolors treballa en epidemiologia, diagnòstic i models “in vivo” de patògens de peixos i mol·luscs, fonamentalment relacionats amb l’aqüicultura mediterrània. En aquest àmbit ha participat i coordinat projectes nacionals i internacionals.

Aquests premis tenen per objectiu donar a conèixer a l’opinió pública la professió dels biòlegs i biòlogues, i donar reconeixement i prestigi a les trajectòries de gran vàlua professional. El “Dia del Biòleg” es celebra el 25 d’abril per ser el dia de la publicació per James Watson i Francis Crick de l’estructura de l’ADN a la revista Nature, l’any 1953.

Dolors Furones al costat de Jordi Garcia-Mas, director Científic i d’Estratègia (esquerra) i Cristòbal Aguilera, Innovation Manager d’Aquicultura (dreta)

Podeu descobrir la resta de guardonats i trobar més informació a la web del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.