Desplegar menú lateral
13/07/2020

La Comunitat Autònoma de Galícia s’incorpora en els informes de benchmarking de granges del BDPorc

El grup de referència geogràfic ‘Galícia’ s’ha incorporat al primer informe trimestral per a totes les empreses del Banc de Dades de Referència del Porcí Espanyol (BDPorc), un servei destinat a el sector porcí espanyol gestionat per l’IRTA en el marc d’un conveni amb el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) i l’Associació Nacional de Productors de Bestiar Porcí (ANPROGAPOR).

L’adhesió el 2019 de noves granges gallegues a aquest banc de dades ha suposat un increment en la representativitat del nombre de truges analitzades a la Comunitat de Galícia i, en conseqüència, dels seus resultats. En concret, s’han analitzat el 42% del cens de reproductores de Galícia, el que ha propiciat la incorporació d’aquest nou grup de referència. «Volem agrair a totes les empreses i ramaders gallecs per participar i donar suport al BDPorc, com una eina d’observació i de promoció de l’eficiència en la producció de porcí», afirma Pedro López, director del BDPorc.

Els resultats BDporc del grup de referència geogràfic ‘Galícia’ corresponen a l’anàlisi de 41 granges i 41.984 truges, en el període comprès entre el 01/04/19 i el 31/03/20. Els resultats d’alguns dels principals índexs tècnics d’aquest nou grup són els següents: 28,68 garrins deslletats per truja en primer cobriment i any; 89,23% de taxa de parts; 24 dies de durada de la lactació; 8,02 dies no productius per cicle; 24,81 mesos d’edat de la truja en el primer part i una longevitat de 54,73 garrins deslletats per truja de baixa.

Aquesta nova informació de referència sens dubte serà molt útil per a tots ramaders, per situar-se i comparar-se, seguir millorant constantment i per l’ajuda a la presa de decisions en la gestió tecnicoeconòmica del dia a dia.

El sistema BDporc és un servei destinat a el sector porcí espanyol en marxa des de 1998. Un dels seus objectius fonamentals és proporcionar informació de referència a les empreses de producció porcina com a element d’ajuda en la gestió tècnica i en la presa de decisions. Aquest banc de dades disposa, actualment, de la informació productiva de més d’un milió de truges de capa blanca i ibèriques repartides per tot Espanya.

Etiquetes: