Desplegar menú lateral
15/02/2021

Jornada sobre les noves aplicacions de la teledetecció en l’agricultura de precisió

Aplicacions en fruiters, cultius extensius, reg, fertilització  o malalties com la Xylella seran tractades en la jornada virtual del proper 2 de març

L’IRTA i la UdL es posicionen en la Digitalització de l’Agricultura organitzant per tercera vegada aquesta jornada

«En aquesta 3a edició de les jornades, organitzades en format on-line, conjuntament per l’IRTA, la UdL i el DARP, hem volgut centrar-nos en mostrar els avanços cientificotècnics més recents en l’ús de la teledetecció en l’agricultura», assenyala Joaquim Bellvert, investigador del programa d’Ús Eficient de l’Aigua a l’IRTA. En ella, es tractaran temes relacionats amb la caracterització 2D y 3D de les plantacions de fruiters, tècniques per millorar la fertilització de cultius, la detecció de males herbes i de símptomes provocats per unes de les malalties més greus que amenacen els ametllers, com és el cas de la Xylella fastidiosa.

Gràcies a la disponibilitat de noves tecnologies geoespacials i de la informació, han estat molts els avenços en l’agricultura que poden fer realitat un maneig de precisió de les explotacions agràries, optimitzant l’ús dels diversos inputs (fertilitzants, fitosanitaris, aigua). La teledetecció es presenta com una eina útil que aporta informació espacial i temporal de les nostres explotacions, la qual pot utilitzar-se per dur a terme un maneig més eficient. No obstant això, és important ser coneixedors de les seves limitacions i, alhora, de moltes incerteses que actualment podem trobar en l’adaptació d’aquestes tecnologies en el sector agrícola.

A la jornada també es presentaran els avenços més innovadors en l’ús d’imatges per satèl·lit i aèries per determinar els consums d’aigua dels cultius i en base a ells poder identificar les varietats/portaempelts més tolerants a l’escassetat d’aigua.

Per a més informació i inscripcions, https://cutt.ly/LkAxudg