Desplegar menú lateral
14/03/2017

JARC-COAG i l’IRTA presenten el 1r Premi Internacional a la Millor Poma Golden

L’IRTA entrenarà el panell d’experts que conformaran el jurat del premi

El proper 24 de març es realitzarà una jornada amb un tast dirigit per atorgar un premi popular

El proper 31 de març es coneixerà quina és la millor Poma Golden del primer concurs internacional organitzat per l’entitat agrària JARC-COARG i l’IRTA. La finalitat del concurs és reconèixer i estimular la feina realitzada per productors i centrals hortofructícoles i valorar la fruita per la seva alta qualitat sensorial.

Per fer la valoració, experts de l’IRTA han definit els atributs que els mercats tenen en consideració a l’hora de qualificar la fruita i han entrenat el panell de 6 experts que constituirà el jurat.

En una primera fase, el panell entrenat descriurà amb una escala de l’1 al 9, l’aspecte, l’olor, la dolçor, l’acidesa, el sabor i la textura de les mostres de Poma Golden rebudes. A partir de les dades obtingudes, l’IRTA proporcionarà un llistat amb les cinc millors pomes, que seran recodificades i avaluades novament pel panell. D’aquestes cinc finalistes, s’obtindrà la guanyadora del concurs.

El concurs també comptarà amb un premi de caràcter popular que es decidirà a una jornada a Lleida, que tindrà lloc el proper 24 de març. A la jornada, la investigadora de l’IRTA Gemma Echeverria explicarà quines són les qualitats sensorials de la poma, per tal que els assistents puguin realitzar un tast seguint els criteris de qualitat identificats pels experts de l’IRTA.

Podeu consultar els detalls de l’esdeveniment al programa de la jornada.