Desplegar menú lateral
27/03/2019

IRTA i FECIC formalitzen un acord marc de col·laboració en l’àmbit del sector carni

El director general de l’IRTA, Josep Usall, i el president de FECIC, Joan Costa, han signat, a Barcelona, ​​l’acord marc de col·laboració entre les dues entitats, que estableix les bases per a desenvolupar i executar activitats d’interès comú en l’àmbit del sector carni.

Aquesta col·laboració es materialitzarà mitjançant la identificació, desenvolupament i execució d’accions concretes en diferents àmbits d’actuació del sector, entre les quals es troben propostes de projectes de recerca científics i tècnics conjunts, serveis tecnològics o contractes de desenvolupaments tecnològics i de transferència de coneixement, a més d’accions de formació.

“Amb FECIC, l’IRTA col·labora actualment en projectes com l’estudi per a la diferenciació entre producte carni i preparat carni mitjançant metodologies que puguin ser aplicables als derivats carnis, així com en temes de benestar animal”, assenyala el director general de l’IRTA, Josep Usall. “Aquest acord no fa més que reforçar la voluntat d’ambdues institucions per treballar encara més al servei de la indústria càrnia del nostre país”.

Per la seva banda, el secretari general de FECIC, Josep Collado, comenta “atès que la innovació és un dels puntals estratègics sobre els quals es mouen i es mouran en el futur les empreses del nostre sector, aquest conveni, a banda de formalitzar una situació de col·laboració que ja es produïa entre l’IRTA i FECIC, obre noves possibilitats de cooperació per apropar la recerca i els avenços tecnològics a les empreses càrnies “.

Etiquetes: