Desplegar menú lateral
24/01/2018

IRTA, fundador de Tech4Climate, un LAB per invertir i accelerar startups innovadores en l’àmbit de la sostenibilitat

 IRTA, Ship2B, Aigües de Barcelona i Torres llancen el #LABTech4Climate per invertir i acompanyar projectes d’alt impacte social en l’àmbit de la sostenibilitat i el medi ambient. A través d’una convocatòria oberta, se seleccionaran startups amb una alta rendibilitat social, que els seus objectius vagin més enllà del benefici econòmic.

Els projectes hauran de posar el focus en el consum responsable i la gestió eficient de recursos com l’aigua i l’energia; en aportar solucions per mitigar el canvi climàtic; en generar ocupació per a col·lectius vulnerables en indústries verdes; en construir biodiversitat; en la sostenibilitat i resiliència de les ciutats; en aportar solucions més sostenibles a l’agricultura i la ramaderia; en generar energia a partir de fonts netes o de residus; o en models d’economia circular i ecodisseny per millorar la sostenibilitat.

Les startups seleccionades optaran a una inversió inicial de fins a 70.000 €, i a un total de 300.000 € en futures rondes. Ara com ara, en el #LABTech4Climate s’han iniciat dotze projectes. S’han aconseguit més de 80.000 € de finançament i s’han invertit més de 400.000 € per startup. El nombre d’inversors supera els 400. La convocatòria romandrà oberta fins al 4 de març.