Desplegar menú lateral
29/07/2021

Gemma Geis, consellera de Recerca i Universitats: «L’IRTA és una estructura de país, que cohesiona el territori i vertebra la recerca»

Així va definir-nos la consellera i vicepresidenta de l’IRTA, en la visita que va fer al nostre centre de Sant Carles de la Ràpita dimarts, 27 de juliol. El director general, Josep Usall, li va presentar l’Institut i alguns dels projectes estratègics que té en marxa, i va fer referència al pla estratègic de coneixement per al delta de l’Ebre, que pivota al voltant de quatre eixos: l’arròs, l’aqüicultura, la sostenibilitat dels ecosistemes i l’economia circular. Per a Usall, el centre «acull personal investigador de tot el món, un fet que crea valor i contribueix a projectar el territori i la nostra recerca més enllà de les nostres fronteres».

Geis també va conèixer la recerca dels programes que acull el centre, i ho va fer de la mà del cap del programa d’Aqüicultura, Enric Gisbert, i de la investigadora del programa d’Aigües marines i continentals, Mònica Campàs. Tot seguit, van visitar les instal·lacions i els laboratoris del centre.

A la consellera l’acompanyaven el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó; el director general de Recerca del Departament de Recerca i Universitats, Joan Gómez Pallarès, i l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita. Per part de l’IRTA, a més de Josep Usall, Enric Gisbert i Mònica Campàs, hi van participar el director científic, Jordi Garcia Mas; el delegat de l’IRTA a les Terres de l’Ebre, José Miguel Campos, i el responsable dels centres de les Terres de l’Ebre, Ricard Carbó.