Desplegar menú lateral
17/06/2019

Enquesta sobre la descongelació a la indústria alimentària

Avui en dia l’aplicació de la descongelació a la indústria alimentària està molt arrelada als processos productius actuals, ja que és una pràctica comuna utilitzar aliments congelats com a matèria primera.

Habitualment la descongelació es realitza mitjançant una cambra de descongelació per assegurar la temperatura adequada per executar el procés productiu. Una alternativa per a la descongelació és la tecnologia electromagnètica.

Gràcies a l’obtenció d’un ajut (ORDRE ARP / 20/2017) per a realitzar activitats de demostració sobre descongelació mitjançant radiofreqüències concedida el passat 8 de juny de 2018 (ORDRE ARP / 1281/2018) pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, l’IRTA té l’oportunitat d’organitzar una sèrie de sessions de demostració de la descongelació mitjançant radiofreqüències per a la indústria alimentària. És l’anomenant projecte demostratiu “RFALIM”.

Previ a l’organització d’aquestes sessions, volem assentar unes bases de treball utilitzant els resultats d’una enquesta ràpida i senzilla. És per això que, si formeu part d’una empresa alimentària a Catalunya, us convidem a dedicar un parell de minuts a respondre les preguntes plantejades per aquest qüestionari:

Els resultats obtinguts plasmaran la situació actual de les empreses catalanes que realitzen algun tractament de descongelació en el seu procés de producció.