Desplegar menú lateral
23/12/2021

Els doctorands de l’IRTA presenten la seva recerca en una nova edició de l’Annual PhD Candidate Seminar

Assistents de l'Annual PhD Candidate Seminar
Assistents de l’Annual PhD Candidate Seminar. Font: IRTA (CC BY-NC 4.0)

El doctorand Pablo Fernández Cancelo, del programa de Postcollita, va guanyar el premi a la millor comunicació, que consisteix en una publicació en accés obert

Joaquim Segalés, investigador a l’IRTA-CReSA, va oferir el discurs inaugural, sobre les oportunitats que hi ha en acabar un doctorat

El 16 de desembre es va celebrar l’Annual PhD Candidate Seminar a l’auditori Josep Tarragó de Torre Marimon, al qual van assistir diversos doctorands de l’IRTA i la Direcció científica, que és qui va organitzar la jornada. En total, els participants van oferir 18 presentacions sobre la seva recerca, en les quals es van tractar temes dels programes de Sanitat animal, Funcionalitat i seguretat alimentàries, Aqüicultura o Postcollita, entre d’altres. Tal com afirma Jordi Garcia-Mas, director científic de l’IRTA, «l’objectiu és reunir els estudiants de doctorat perquè interactuïn entre ells i puguin conèixer la diversitat de la recerca que es fa a l’Institut».

Joaquim Segalés, investigador en Sanitat Animal l’IRTA-CReSA, va fer el discurs d’obertura de la jornada, titulat «Now I completed my PhD…, so what?». Amb un to divertit i molt proper, i fent servir anècdotes, experiències reals i algun vídeo, va explicar les oportunitats en acabar el doctorat.

Des de la seva experiència, Segalés va explicar que no només has d’estar en el lloc adequat en el moment adequat, sinó que «has de ser la persona adequada».

Després de la seva ponència, va ser el torn de les comunicacions dels doctorands, en què van poder mostrar els últims resultats de les seves recerques i compartir el seu coneixement amb altres investigadors. L’Annual PhD Candidate Seminar pot ser una oportunitat de futur per a tots ells, ens comenta Cristina Serra-Castelló, doctoranda del programa de Funcionalitat i seguretat alimentàries:

Pablo Fernández Cancelo, del programa de Postcollita, va ser el guanyador d’aquesta edició del PhD Candidate Seminar. El doctorand valora, de l’experiència, el repte de «sintetitzar i explicar d’una manera comprensible per a tothom» la seva recerca, el que li ha permès treballar unes habilitats comunicatives que li seran útils en qualsevol àmbit en la seva carrera. Fernández Cancelo va presentar la seva tesi «Unmasking apple peel colour», i el premi és la publicació d’un article en open access de manera gratuïta, la qual cosa és «una gran oportunitat» per a ell:

La jornada es va poder seguir per via telemàtica per tota aquella gent que no podia ser-hi de forma presencial. La votació es va realitzar en línia en una plataforma on també es van poder fer preguntes al final de cada presentació.

La cloenda de la jornada va ser a càrrec del director general, Josep Usall.