Desplegar menú lateral
10/09/2021

Els cultius extensius i la sostenibilitat protagonitzen RECOMEX, la jornada de referència en cereals d’hivern

Organitzada per l’IRTA i el Departament d’Acció Climàtica, se celebrarà en format virtual el dimarts 14 de setembre

L’aposta per una gestió més sostenible dels cultius de cereals d’hivern centrarà la pròxima edició de la jornada RECOMEX, que enguany porta per títol «Millora de la sostenibilitat de les explotacions», i que se celebrarà en línia el pròxim dimarts, 14 de setembre.

S’ha estructurat en quatre grans blocs temàtics: en el primer, s’hi abordaran temes relacionats amb la protecció dels cultius i el canvi climàtic, i es farà èmfasi en com el material vegetal pot contribuir a la sostenibilitat, les estratègies de mitigació de la sequera en blat fariner, el desherbatge mecànic de precisió i l’impacte de les barreges de productes sanitaris sobre els pol·linitzadors.

El tema del segon bloc és la gestió de la fertilització, i s’hi tractaran la planificació de la fertilització, l’establiment de zones amb necessitats de fertilització homogènia, el present i el futur dels equips d’aplicació variable de fertilitzants i l’ús eficient dels nutrients dels derivats dels purins.

En el tercer bloc es farà referència a la millora de la biodiversitat i es parlarà dels efectes de la fauna auxiliar, les bandes florals i la biodiversitat al sòl.

Finalment, el quart bloc se centrarà en el cultiu ecològic, on es parlarà de l’aptitud de les varietats de cereals d’hivern en ecològic, l’associació de blat amb lleguminoses i les problemàtiques associades al cultiu de colza en ecològic. Per a inscripcions i consultar el programa de la jornada aquí.