Desplegar menú lateral
21/07/2023

Els alumnes de la Summer School de la UMH reben formació en anàlisi sensorial per part de l’IRTA

Del 10 al 14 de juliol va tenir lloc a la Universitat Miguel Hernández (UMH) la Summer School, dins del projecte d’anàlisi sensorial SEASONED

Investigadors de l’IRTA van oferir diverses xerrades i activitats sobre anàlisi sensorial, tast i olivicultura

Agustí Romero i Leontina Lipan, investigadors de l’IRTA especialitzats en fruits secs, olivicultura i elaiotecnia, hi van impartir diverses xerrades. El Dr. Romero, per la seva banda, va presentar la xerrada “Mètodes objectius d’anàlisi sensorial aplicats a l’oli d’oliva verge extra”, mentre que la Dra. Lipan, investigadora postdoctoral de la UMH, va realitzar un estudi de consumidors per al projecte europeu Almonds4future, coordinat per l’IRTA, i va parlar sobre l’aplicació de l’anàlisi sensorial al programa de millora genètica vegetal de l’IRTA.

Posteriorment, i juntament amb el Dr. David Bernardo López Lluch (actual diputat a les Corts Valencianes i portaveu d’Agricultura) Leontina Lipan va realitzar també un taller de divulgació en què els alumnes de doctorat de Polònia, Dinamarca i Espanya van aprendre a utilitzar el format de presentació “Petxa-kutxa”. Aquest format es basa en exposar de forma senzilla i informal mitjançant 20 diapositives mostrades durant 20 segons cadascuna.

Durant les diferents jornades també es va tractar l’anàlisi sensorial aplicada al torró i l’avellana, mitjançant una xerrada en què es comparava un panell de tast entrenat en una empresa i un panell entrenat i acreditat per l’ENAC en una Denominació d’Origen Protegida (DOP). Aquest acte va ser portat en col·laboració amb el Dr. Ángel Carbonell, actual Vicerector de Recerca i Transferència a la UMH, i la Dra. Laura Vázquez, responsable de recerca al Basque Culinary Center.

Leontina Lipan, d’origen romanès, és ambaixadora dels vins de Romania a Espanya, i en aquesta ocasió va comptar amb la presència de la Dra. Marinela Ardelean, experta en la matèria, per presentar 14 vins de Romania, tant a la Summer School, com a l’Escola de Cates d’Alacant.

Més informació sobre el projecte SEASONED: seasonedproject.eu