Desplegar menú lateral
01/09/2020

El sector es troba un any més a Amposta per descobrir les darreres novetats en el cultiu de l’arròs

Camps d'arròs a Amposta

El 27 d’agost va tenir lloc la 26a edició de la Jornada de camp del cultiu de l’arròs. Un acte ja tradicional que aplega el sector de l’arròs a Catalunya i que aquest any, malgrat la situació sanitària, no va voler perdre el seu caràcter més presencial i va incloure totes les mesures de seguretat recomanades.

Es van poder tractar temes d’actualitat sobre la producció d’arròs relacionats amb la biodiversitat, el medi ambient i la seguretat alimentària, amb l’oferiment d’eines i consells per ajudar als agricultors amb els seus cultius. En el marc de les diferents ponències els assistents van poder conèixer les noves varietats d’arròs en fase de registre, com augmentar el segrest de carboni al sòl gràcies als resultats del projecte Carbocert, la fertilització amb teledetecció, o les particularitats del programa Origins de Kellogg’s.

La distància de seguretat i les mascaretes no van impedir les visites dels arrossaires als assajos, amb temàtiques com la fertilització, els cultius ecològics, les malalties, la promoció de la biodiversitat o alguns de projectes demostratius.

Un dels projectes més destacats que es va explicar durant la jornada va ser el de la gestió de malalties en producció ecològica i estratègies sostenibles de control de malalties amb residu zero, a càrrec de Mar Català, investigadora IRTA de l’Estació Experimental de l’Ebre i una de les principals promotores de la jornada: «El públic ha tingut molt interès al llarg de tot el recorregut. S’han mostrat 18 experiments de temàtica molt variada, d’agronomia, sanitat vegetal, exposició de maquinària, productes bioestimulants… un any més, es mostra que la jornada està molt consolidada, no només a nivell de Catalunya si no a tot el territori espanyol».

I 26 edicions, amb la d’enguany, en són la mostra.