Desplegar menú lateral
31/03/2023

El projecte PIGWEB reuneix en diverses trobades a investigadors i stakeholders del sectors porcí

Auditori de l’IRTA Monells, reunió anual del projecte PIGWEB (font: IRTA)

Els dies 21 y 22 de Març es va celebrar la reunió anual del projecte europeu PIGWEB a l’IRTA Monells (Girona), en què van participar 55 investigadores de diferents centres de recerca d’Europa. Un dia després, el 23 de març, va tenir lloc a l’IRTA Torre Marimon (Barcelona) una trobada amb stakeholders industrials i acadèmics, que va comptar amb l’assistència de 60 persones provinents d’universitats, centres de recerca, laboratoris i empreses dels sectors de la producció porcina i la nutrició animal.

L’objectiu del projecte PIGWEB és enfortir la comunitat que treballa en recerca sobre producció porcina sostenible. Gràcies a aquest projecte s’ofereixen diverses infraestructures de les institucions participants als usuaris externs interessats per realitzar la seva recerca: és que anomenen Trans National Access (TNA). En aquest sentit, l’IRTA ofereix l’accés a la seva fàbrica de pinsos experimentals ubicada al centre IRTA Mas Bové, així com l’escorxador i equip de tomografia computeritzada de l’IRTA Monells.

Durant la presentació del 23 de març a Torre Marimon (font: IRTA)

Per part de l’IRTA hi participen a més investigadors i tècnics dels programes Nutrició animal, Genètica i millora Animal, Benestar animal i Qualitat i tecnologia alimentàries.

El projecte va començar el març de 2021 y s’espera la seva finalització al febrer de 2025. Més informació a la web www.pigweb.eu.