Desplegar menú lateral
13/12/2017

L’IRTA participa en el projecte europeu Seafood Tomorrow

 

Universitats, centres de recerca i empreses treballaran junts per oferir solucions sostenibles i ecoinnovadores en el sector dels aliments marins

Seafood Tomorrow és un projecte europeu innovador que té com a objectiu enfortir la indústria de producció i processament d’aliments marins proporcionant solucions sostenibles ecoinnovadores orientades al mercat i a les exigències dels consumidors. El projecte pretén contribuir a assegurar la disponibilitat d’aliments, reduir els riscos relatius a la producció, generar llocs de treball i millorar la percepció dels consumidors pel que fa a la qualitat i la seguretat dels aliments marins.

Aquest mes de novembre s’ha celebrat la reunió inicial del projecte, que finalitzarà el 2020, en què han participat els investigadors de l’IRTA Israel Muñoz, Mònica Campàs i Jorge Diogène.

Formen part del projecte 35 socis, incloent universitats, instituts d’investigació i una important participació del sector empresarial. L’IRTA participa en sis paquets de treball, lidera tasques estratègiques del projecte i col·labora en els diferents comitès interns.

Les tasques destacades en què treballarà l’IRTA inclouen: l’optimització de processos de fabricació de nous aliments amb contingut baix en sodi; el desenvolupament d’aliments específics adaptats a consumidors sensibles (nens, dones embarassades i gent gran); la reducció d’energia i de l’ús d’aigua en el processament d’aliments; la modelització de la distribució de virus en zones afectades per efluents litorals; la modelització de població de microalgues productores de toxines en sistemes marins; el desenvolupament de mètodes de cribratge ràpids per a l’anàlisi del contingut de toxines en el producte; i, les demostracions als usuaris finals i el desenvolupament d’estris d’ensenyament en línia.