Desplegar menú lateral
30/09/2018

El III Fórum Cárnico vol fomentar la innovació en el sector de la carn

  • La 3a edició se celebrarà al Palau de Congressos de Girona i s’espera que aculli més d’un centenar de persones i 27 empreses patrocinadores.

 

El proper 9 d’octubre, el Palau de Congressos de Girona acollirà el III Fórum Cárnico, un espai de trobada per a les empreses càrnies on es compartiran experiències, casos d’èxit i bones pràctiques, amb la innovació com a fil conductor.

La inauguració de la jornada anirà a càrrec de Glòria Plana, 3a Tinent d’Alcalde i Regidora de l’Àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació de l’Ajuntament de Girona, i Josep Usall, director general de l’IRTA.
 
L’esdeveniment, organitzat per la revista TecnoCarne i l’IRTA, començarà amb la xerrada ‘Red revolution’ sobre tendències de consum. L’investigador de l’IRTA i expert en anàlisi de consumidors, Luís Guerrero, identificarà les motivacions i desitjos dels consumidors, un enfocament que ha de servir per orientar la producció de nous productes.
 
Guerrero centrarà la seva xerrada en examinar les avantatges i inconvenients  del consum de carn des de la perspectiva del consumidor europeu, per analitzar els possibles escenaris en què es podria ubicar el sector carni a mitjà i llarg termini. A més, abordarà la necessitat de dur a terme importants canvis dins del sector per tal de satisfer les demandes de consumidors cada vegada més exigents i sensibilitzats amb el medi ambient, així com ressaltant la importància de realitzar una vertadera ‘revolució vermella’ similar al moviment ‘verd’ a l’agricultura o la ‘revolució blava’ en el cas del peix.
 
A continuació el director de R+D+i d’Argal, Jaume Palau, exposarà l’experiència en innovació de l’empresa, i presentarà els principals projectes col·laboratius. Com a cas d’èxit d’innovació s’exposaran, també, els resultats del Grup Operatiu format per Anafric, Grup Viñas, General Càrnia i l’IRTA amb el qual es va aconseguir per a estendre la vida útil de la carn fresca de vacú a 84 dies.
 
L’última xerrada, a càrrec del director comercial de carn de porcí del Grup Valls Companys, Kiko Abenia, tractarà un dels temes de més actualitat i que més preocupa al sector porcí: la Pesta Porcina Africana.
 
El III Fórum Cárnico finalitzarà amb una taula rodona moderada per Narcís Grèbol.

Per a aquells interessats en assistir-hi, el III Fòrum Carni és de caràcter gratuït, però cal fer una sol·licitud prèvia d’inscripció a través del següent enllaç: www.forumcarnico.com