Desplegar menú lateral
22/09/2022

El grup operatiu IMECO es dona a conèixer al Va de Agro

Fitxa del GO IMECO al catàleg de projectes de Va de Agro

Integrants del Grup Operatiu supra-autonòmic IMECO, coordinat per l’IRTA, van assistir el 8 de setembre a l’esdeveniment Va de Agro, dedicat a la co-innovació en el sector agroalimentari i forestal. L’acte va tenir lloc a la seu de la Fundació Empresa Universitat Gallega (Feuga), a Santiago de Compostela. Allà es va fer difusió de l’IMECO, juntament amb altres projectes i grups operatius de temàtiques relacionades.

Aquest projecte planteja un sistema integral de gestió i tractament de purins orientat a aconseguir que el producte generat a les explotacions porcines sigui més competitiu i tingui un menor impacte ambiental.

Això es durà a terme mitjançant el desenvolupament i la validació experimental d’un sistema de gestió i tractament dels purins que permeti la reducció de les emissions generades (metà, amoníac, olors, etc.) tant en l’emmagatzematge en granja com en l’aplicació agrícola, fomentant l’eficiència en el reciclatge de nutrients i mitigant el canvi climàtic.

IMECO està coordinat per l’IRTA, en col·laboració amb el Centre de Recerca i Tecnologia d’Aragó (CITA) i les empreses Cataro i Peyret. Més informació a la fitxa web del projecte: GO IMECO: Implementació de MTD per al control d’emissions en la gestió i tractament dels purins ~ IRTA