Desplegar menú lateral
04/06/2020

El Grand Prix EU PiG premia el sistema de desinfecció de camions DrySist, que va comptar amb l’assessorament de l’IRTA

  • EUPig és una xarxa formada per 19 organitzacions de 13 països i finançada pel programa H2020
  • L’EU PiG té l’objectiu d’augmentar la competitivitat de la indústria porcina europea

                                           

El Grand Prix EU PiG és un concurs anual a tota la UE on més de 300 productors de porcs competeixen explicant les seves idees i bones pràctiques, i de què se seleccionen vuit guanyadors. Un dels premis d’aquest any ha recaigut en DrySyst, un sistema de desinfecció de camions desenvolupat per Techtrans System SL (OPPgroup) i en funcionament a Piensos Costa S.A., que ha estat premiat en el repte de les millores de bioseguretat per fer front a la Pesta Porcina Africana, dins de la categoria de maneig sanitari. L’IRTA va participar en l’assessorament dels temps i temperatures necessaris per garantir la correcta desinfecció dels camions.

EU PiG és una xarxa de 19 organitzacions associades de 13 estats membres finançada pel programa H2020 de la Comissió Europea, amb un pressupost de 2 milions d’euros, en el qual l’IRTA participa mitjançant investigadors del programa de Benestar Animal. En total, es donen vuit premis relacionats amb quatre temes: maneig sanitari, qualitat de la carn, benestar animal i precisió de la producció.

Altres premis han estat per un sistema d’ús de dades d’escorxador per millorar la salut dels porcs, una solució de nebulització a alta pressió per fer front a l’estrès tèrmic, accions per promocionar el consum de la carn de porc o per establir nínxols de mercat a partir de la cria de races locals i els seus productes.

L’EU PiG té l’objectiu d’augmentar la competitivitat de la indústria porcina europea relacionant els productors i compartint bones pràctiques i innovacions provades. La xarxa inclou diverses tipologies de socis, des de grups de productors de porcs fins a investigadors i assessors econòmics, que connecten els productors de porc amb els últims avenços en ciència, cria i tecnologia.

Etiquetes: