Desplegar menú lateral
19/06/2020

El CRAG obté un ajut H2020-MSCA-COFUND, dotat amb 1,5 milions, per finançar el programa postdoctoral AGenT

  • S’oferiran vint beques postdoctorals de dos anys de durada per desenvolupar-hi recerca multidisciplinària i intersectorial

                     

AGenT, el programa postdoctoral del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), un centre consorciat del CSIC, la UAB, la UB i l’IRTA, ha rebut prop d’1,5 milions d’euros de finançament en la convocatòria altament competitiva 2019 H2020-MSCA-COFUND per proporcionar formació en recerca multidisciplinària i intersectorial. Gràcies a aquest ajut, el programa AGenT (de l’anglès Agricultural Genomics Transversal), oferirà 20 beques postdoctorals, de 2 anys de durada. AGenT impulsa projectes de recerca multidisciplinaris i intersectorials entre el Centre i les organitzacions associades, siguin d’abast nacional o internacional, i principalment empreses, centres de recerca i institucions acadèmiques.

Els investigadors beneficiaris tindran l’oportunitat de realitzar adscripcions i col·laboracions en matèria de recerca, fer capacitació tant en àrees específiques d’investigació com en habilitats transferibles o transversals, i crear treball en xarxa amb persones del món de l’acadèmia i de la indústria. Tot això amb la finalitat d’enriquir la formació dels becaris i millorar el seu desenvolupament professional mentre realitzen projectes de recerca d’excel·lència en ciències vegetals i agrícoles.

Es preveu que la primera convocatòria del programa AGenT s’obri el darrer trimestre del 2020. El CRAG anunciarà la convocatòria a través de diversos canals propis i externs com Euraxess, Naturejobs o ScienceCareers.

El programa de la UE MSCA-COFUND té l’objectiu d’estimular programes regionals, nacionals o internacionals per fomentar l’excel·lència en la formació, la mobilitat i el desenvolupament del personal investigador, i ho fa donant suport a programes de doctorat, així com a programes de beques per a investigadors experimentats.

Sobre el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG)

El Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) és un centre que forma part del sistema CERCA de la Generalitat de Catalunya, i que es va establir com a consorci de quatre institucions: el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Barcelona (UB). La recerca del CRAG s’estén des de la investigació bàsica en biologia molecular de plantes i animals de granja, a les aplicacions de tècniques moleculars per la millora genètica d’espècies importants per a l’agricultura i la producció d’aliments, en estreta col·laboració amb la indústria. L’any 2016, el CRAG va obtenir el reconeixement de Centre d’Excel·lència Severo Ochoa pel Ministeri d’Economia i Competitivitat.

Etiquetes: