Desplegar menú lateral
18/03/2021

El conseller d’Empresa i Coneixement visita l’IRTA Torre Marimon

Foto de família a l’entrada de Torre Marimon.

Es va realitzar una reunió amb la Direcció General i tot seguit una visita a les granges i els hivernacles del centre

El passat dimarts 16 de març, l’Hble. Sr. Ramon Tremosa i Balcells, conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, va visitar les instal·lacions del centre Torre Marimon, a Caldes de Montbui, acompanyat del Sr. Francesc Xavier Grau Vidal, Secretari d’Universitats i Recerca del Departament, i del Director general de recerca, el Sr. Joan Gómez Pallarès. Per part de l’IRTA, el van rebre el Dr. Josep Usall i Rodié, director general, i la Sra. Rosa Cubel i Muñoz, directora de Relacions Institucionals i Transferència Tecnològica.

Es va celebrar una reunió per explicar la recerca de l’Institut en l’àmbit agroalimentari, la transferència al sector i la innovació, així com conèixer el pla estratègic de l’IRTA per als propers anys 2020-2023 i un balanç de l’activitat anual. El director general Josep Usall va traslladar la dificultat que té l’Institut, per poder realitzar recerca d’excel·lència amb les aportacions actuals de la Generalitat, cosa que succeeix en la majoria de centres de recerca de Catalunya. És per això que una part de la reunió es va centrar en la demanada d’augment de recursos, també de cara a les propostes de futur, en quant al pla d’infraestructures i la captació de nou personal investigador.

Tremosa, també vicepresident de l’IRTA, va mostrar molt interès en la recerca de la institució que combina recerca de qualitat, concertació amb les empreses i activitats de divulgació sectorial, expressant el seu compromís per intentar incrementar els recursos que destina el Govern a la recerca.

Acte seguit, es va realitzar un recorregut per les diferents instal·lacions de recerca exterior del centre Torre Marimon, com la granja de conills, la granja de vedells i els hivernacles. La visita va comptar també amb les explicacions del Sr. Agustí Cot, responsable del centre, la Sra. Sònia Marti, investigadora del programa de Producció de remugants, i de la Sra. Miriam Piles, investigadora del programa de Genètica i millora animal.