Desplegar menú lateral
05/02/2021

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència visita el Fruitcentre

Es va fer una visita guiada per les instal·lacions del centre i tot seguit es va celebrar una reunió per explorar possibles col·laboracions en el marc de l’agenda 2030

El dijous 4 de febrer, l’Hble. Sr. Bernat Solé i Barril, conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, va visitar les instal·lacions del Fruitcentre per conèixer de més a prop les activitats de recerca de l’IRTA en l’àmbit agroalimentari i el seu impacte a nivell internacional.

Per part de l’IRTA, el van rebre el Dr. Josep Usall i Rodié, director general, el Dr. Simó Alegre i Castellví, director de Desenvolupament de la Recerca i la Innovació i la Sra. Rosa Cubel i Muñoz, directora de Relacions Institucionals i Transferència Tecnològica.

El conseller, acompanyat del Sr. Arnau Queralt i Bassa, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) i la Sra. Eva Doya Le Besnerais, adjunta a la cap del gabinet del conseller, va mostrar interès en apostar per construir una Catalunya del coneixement agroalimentari en què l’IRTA n’ha de ser un dels actors principals. Per això, la reunió també es va centrar en explicar l’Aliança Catalunya 2030 per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Catalunya. Des de la conselleria es va demanar la implicació l’institut per aquest repte, cosa que es va valorar molt positivament per part de l’equip directiu l’IRTA amb el compromís de treballar-hi el més aviat possible.  

Durant el recorregut es va visitar la Planta Pilot, els Laboratoris in-vitro, a càrrec del Dr. Ramon Dolcet, investigador del programa de Fructicultura, Pòsters activitat a càrrec del Dr. Joan Girona, investigador del programa d’Ús Eficient d’Aigua i els laboratoris de Postcollita amb la Dra. Neus Teixidó, cap del programa de Postcollita.