Desplegar menú lateral
12/12/2024

El 6è Seminari anual d’estudiants de doctorat: un dia de recerca i networking

El Seminari Anual d’estudiants de doctorat va tenir lloc el passat dilluns 9 de desembre a l’Auditori Josep Tarragó de Torre Marimon i també va poder seguir-se de forma virtual. Divuit candidats en la fase final de les seves tesis van presentar la seva recerca, abastant una àmplia gamma de temes i mostrant les seves contribucions significatives als seus respectius camps.

Els assistents van tenir l’oportunitat de fer preguntes, oferir comentaris i participar en debats, fomentant tant l’intercanvi acadèmic com el treball en xarxa professional. L’esdeveniment va reunir un grup dinàmic, creant una atmosfera productiva on els participants connectaven, intercanviaven idees i aprenien més sobre el treball de l’altre.

Una sessió especial al migdia amb el Dr. Marçal Verdú, alumni de l’IRTA, va aportar un valor significatiu al dia. Verdú va compartir coneixements sobre la seva feina actual a BonÀrea i va reflexionar sobre la seva trajectòria professional. Va oferir assessorament pràctic als doctorands, destacant la importància de les seves habilitats en entorns industrials i l’impacte significatiu que poden tenir en la conducció del canvi i la innovació dins del sector.

El ponent convidat per aquesta edició va ser el Dr. Jordi Gené, investigador de l’IRTA Consolida del Programa d’Ús Eficient de l’Aigua. Va fer una xerrada perspicaç sobre l’ús i aplicació de la intel·ligència artificial en l’agricultura, així com sobre com va aconseguir els seus objectius de recerca i va forjar la seva trajectòria professional. La seva xerrada va ser inspiradora per als que aviat van ser metges, ja que va donar molts consells sobre la recerca de la curiositat i la innovació juntament amb la voluntat d’adquirir coneixements clau per aconseguir l’èxit.

Un dels punts destacats del Seminari va ser la votació a la Millor Presentació, que va reconèixer Teodor Jové del Programa de cria d’animals i genètica pel seu destacat treball titulat “Bloody RNA! Desvelar el transcriptoma de sang variants reguladores implicades en la immunitat del porc.” La seva atractiva presentació li va valer un premi especial: cobertura completa per a una publicació en accés obert basada en els seus resultats de recerca. Enhorabona, Teodor!

Ens complau la participació positiva i la qualitat dels debats al llarg del dia. Esdeveniments com aquest Seminari continuen oferint una valuosa plataforma perquè els candidats a doctorat comparteixin el seu treball, es connectin amb els companys i construeixin xarxes duradores. Esperem poder organitzar més esdeveniments com aquest en el futur, fomentant la col·laboració i celebrant els èxits de la nostra comunitat de recerca.