Desplegar menú lateral
03/12/2021

Donem una nova vida als acumuladors tèrmics amb què s’han transportat les vacunes de la COVID-19

Xavier Abad, cap de la Unitat d’Alta Biocontenció del CReSA, explica per què fan servir els acumuladors tèrmics en els centres de recerca.

L’IRTA ha rebut prop d’un miler de bosses de fred de part de l’Institut Català de la Salut, que vol contribuir amb accions com aquesta a prevenir la generació de residus

Durant aquest 2021 l’IRTA ha rebut 940 acumuladors tèrmics, que ha repartit en set laboratoris de sis centres, com són: el Fruitcentre, Cabrils, el CReSA, Monells, Mas Bové i Mas Badia. Aquests acumuladors provenen de l’Institut Català de la Salut (ICS), que els ha utilitzat per transportar vacunes. A l’IRTA, s’han fet servir per al transport de materials i de mostres a temperatura controlada. «Accions com aquesta ens interessen bàsicament per conscienciació ambiental, però també perquè impliquen un estalvi», afirma Xavier Abad, cap de la Unitat d’Alta Biocontenció de l’IRTA-CReSA.

Se n’han donat més de 12.000 a diferents organitzacions i entitats com centres de recerca, ONG que treballen en la distribució d’aliments, o centres esportius.  Amb accions com aquesta, l’ICS vol afavorir la reutilització i prevenir la producció de residus.