Desplegar menú lateral
09/02/2018

Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència per la igualtat de gènere en la recerca

IRTA es va sumar a la commemoració del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, que se celebra cada 11 de febrer. Eliminar les barreres que impedeixen la participació plena de les dones en la ciència és un dels objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de l’ONU.

Des d’IRTA treballem per contribuir a assolir aquesta fita desenvolupant polítiques que integren la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes, sense discriminar directa o indirectament per raó de sexe, així com amb l’impuls i foment de mesures per tal d’aconseguir la igualtat real en l’organització, establint la igualtat d’oportunitats com a principi estratègic de la nostra política corporativa i de Recursos Humans.

Actualment el 47% de les persones investigadores a IRTA són dones, i la xifra ascendeix al 64% entre el personal investigador en formació. Pel que fa al personal de suport directe, el 50% està format per dones.

El nombre d’articles SCI de l’IRTA dels anys 2016 i 2017 en què com a mínim hi participa una dona és del 67%. El nombre d’articles on tots els autors IRTA que hi participen són dones és del 24%, mentre que el percentatge d’articles on tots els autors IRTA que hi participen són homes és del 33%.

D’altra banda ens fixem també en els articles IRTA a WOS. Del total publicats de tots els temps, prop de 5.000, 40 són “Highly Cited Papers”, tots del període 2007-2017. Aquesta és la distribució per anys destacant els que hi participen dones del total i la línia de tendència dels HCP de les dones. Els HCP són els que estan entre l’1% dels millors articles de la seva categoria temàtica en funció del llindar d’articles molt citats per aquell camp i any de publicació.

A IRTA tenim constituïda una Comissió d’Igualtat per donar impuls al compromís de la direcció envers la igualtat de drets dels seus treballadors i treballadores. En aquesta comissió estan representants tots els col·lectius laborals de l’IRTA. A més, el segell d’excel·lència en Recursos Humans (HRS4R) que hem obtingut comporta l’aplicació de diversos articles relacionats amb la igualtat de gènere, com són la no discriminació, el balanç de gènere i les condicions de treball que afavoreixin la conciliació familiar i laboral.

 


 

Aprenentatge de les ciències en clau femenina

Article d’Anna Carabús, gestora d’innovació de Tecnologies Agroalimentaries d’IRTA, que parla sobre la responsabilitat de mestres i familiars per eliminar la barrera de gènere en els itineraris científics, tecnologics, d’enginyeria i matemàtics (STEM, per les sigles en anglès)

Llegir article