Desplegar menú lateral
21/04/2023

David Torrallardona, nou membre numerari de l’Acadèmia de Ciències Veterinàries

És investigador del programa Nutrició animal, i és expert en els efectes dels enzims sobre la digestibilitat dels nutrients, la relació de l’alimentació amb la contaminació ambiental i l’eficàcia de diferents additius en alimentació porcina

L’investigador del programa Nutrició animal de l’IRTA David Torrallardona ha estat nomenat membre numerari de l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya (ACVC). L’acte de nomenament, a què van assistir alguns companys de l’Institut, va tenir lloc al Saló d’Actes del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona el 13 d’abril. Joaquim Brufau, investigador emèrit de l’IRTA, membre numerari i vicepresident de l’ACVC, va ser l’encarregat de donar-li la benvinguda.

David Torrallardona és veterinari per la Universitat Autònoma de Barcelona (1988) i doctor en Nutrició Animal per la Universitat d’Aberdeen (1994). Des del 1995 treballa a l’IRTA, on ha participat en 21 projectes de recerca competitius, dels quals set com a investigador principal, i ha liderat més de 300 projectes amb finançament privat per a la investigació de nous productes per a l’alimentació porcina. La seva expertesa se centra en l’estudi dels efectes dels enzims sobre la digestibilitat dels nutrients, la relació de l’alimentació amb la contaminació ambiental i l’eficàcia de diferents additius en alimentació porcina. Ha dirigit cinc tesis doctorals, cinc tesis de màster i dotze treballs de fi de grau. Ha col·laborat com a docent en diversos programes de màster d’universitats catalanes i de la resta de l’Estat, ha format part del tribunal d’onze tesis doctorals, ha estat revisor de nombroses revistes científiques de nutrició i producció animal, i actualment és membre del consell editorial de les revistes científiques Animal i Archives of Animal Nutrition. Ha estat secretari (2001-2006) i vicepresident (2007-2011) de la Pig Production Commission de la European Association for Animal Production (EAAP); des del 2009 és membre del comitè científic espanyol de la EAAP, i des del 2012 de l’international steering comittee del Symposium of Digestive Physiology in Pigs. Ha impartit 48 ponències en jornades i seminaris a nivell nacional i internacional, i és autor o coautor de més de cent publicacions científiques o cientificotècniques i de 170 contribucions a congressos i reunions científiques d’àmbit nacional i internacional.