Desplegar menú lateral
09/10/2023

Compte enrere per al 30è aniversari dels Premis Porc d’Or

El 30è aniversari dels Premis Porc d’Or de Capa Blanca se celebrarà a Lleida el proper 20 d’octubre de 2023

El sopar d’aquesta edició tan especial, les inscripcions del qual estan obertes fins al 13 d’octubre, comptarà amb la cuina del prestigiós xef Nandu Jubany

Altres novetats destacades són el Premi Porc d’Or al maneig en lactació i el Premi One Health

Els premis Porc d’Or pretenen incentivar i reconèixer la tasca de les empreses de porcí espanyoles en la millora continuada de l’eficiència i la qualitat de la producció porcina.

El Palau de Congressos de la Llotja de Lleida ha estat l’escenari elegit per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) per acollir la celebració de la 30a edició dels premis Porc d’Or.

Una gala molt especial plena de sorpreses on comptarem amb actuacions estel·lars així com una posada en escena nova ia l’alçada d’un aniversari únic i irrepetible per als Premis Porc d’Or. Les inscripcions per assistir el proper 20 d’octubre al 30è aniversari dels Premis Porc d’Or estan obertes fins al 13 d’octubre a través d’aquest enllaç.

Aquest 30è aniversari comporta diverses novetats destacades i la primera arriba de la mà de Ceva Salut Animal, dissenyant el nou Premi Especial One Health amb l’objectiu de reconèixer el treball conjunt de l’equip format per ramader i veterinari de la granja, així com promoure i donar veu a accions i projectes que promoguin l’enfocament integral d’Una Sola Salut a les granges porcines.

D’altra banda, des de l’organització han creat un altre guardó, el Premi Porc d’Or al Maneig en Lactació, que lliurarà una estatueta d’or a cada categoria i al qual opten 12 granges. El seu objectiu és reconèixer, entre les granges reproductivament eficients, aquelles que destaquen per una alta taxa de supervivència dels garrins durant la lactació i bones pràctiques de maneig en maternitats. IRTA vol reconèixer l’esforç dels ramaders no sols amb paràmetres productius, sinó també amb aspectes de benestar animal, salut i medi ambient.

Premis que acompanyaran dos dels Premis Especials que ja es venien atorgant:

  • Des d’aquest any el Premi del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació passa a anomenar-se Premi del MAPA a la Sostenibilitat, i es concedeix a una granja que destaqui sobre la resta en sanitat i benestar animal i respecte al medi ambient. Un premi que compta amb tres granges nominades.
  • El Porc d’Or amb Diamant, el màxim guardó, que anirà a parar a la millor granja de les tres nominades de porcí de capa blanca en base als resultats productius, la gestió global i de maneig, complint per descomptat amb els estàndards sanitaris , zootècnics i de benestar animal.

A més, un total de 87 granges nominades opten a endur-se les estatuetes Porc d’Or d’or, plata i bronze (que en aquesta edició estrenaran nou disseny) en funció de tres criteris productius i classificades en quatre categories pel seu cens; a més, per primera vegada, s’atorgarà un or per cada categoria al Premi de Maneig en Lactació.

Finalment, la 30a edició dels Premis Porc d’Or de Capa Blanca mereix un sopar de gala a l’alçada d’aquesta celebració tan única i especial, així que ningú millor que Nandu Jubany amb la seva empresa de càtering Jubany Events, línia de negoci per la que va rebre el Premi Fora de Sèrie Gourmet 2021 al Millor Catering.

Fotografia de la gala del Porc d’Or capa blanca de 2022

Organitzats per l’IRTA amb el suport de Ceva i Interporc

Els premis Porc d’Or, de caràcter anual i àmbit estatal, tenen la base al BDporc, el Banc de Dades de Referència del Porcí, eina gestionada per l’IRTA per proporcionar informació de referència a les empreses de producció porcina com a element d’ajuda en la presa de decisions.

Organitzats i creats per l’IRTA, aquests guardons a l’excel·lència en la producció porcina compten amb Ceva Salud Animal com a nou partner principal des d’aquest 2023 i la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc), que ha acompanyat els Porc d’Or des de els seus inicis.

Durant aquests 30 anys, els premis han reconegut el treball, la professionalitat, l’esforç i la tasca essencial de centenars d’empreses i granges de porcí de tot Espanya. Uns guardons que són adjudicats per part d’un jurat format per personalitats de reconegut prestigi a la indústria, la investigació ramadera i l’administració.

Així mateix, des d’aquest any els Premis Porc d’Or compten amb un reduït elenc de Patrocinadors Premium que destaquen pel seu compromís i suport als Premis Porc d’Or pràcticament des dels seus orígens: Farm Faes, IFR Group, OPP Group, Rotecna i Banasegur.