Desplegar menú lateral
27/09/2017

Creen snacks per a animals a partir de coproductes d’escorxador, aprofitant l’energia residual de la mateixa instal·lació

El projecte ha estat desenvolupat dins d’un grup operatiu format per Mafrica, Padesa i l’IRTA

S’han treballat un total de 13 nous productes, 8 en base de porc i 5 d’aviram

Els escorxadors MAFRICA i Padesa, amb l’ajuda de l’IRTA, han desenvolupat amb èxit una prova pilot per a crear snacks per a animals de companyia a partir de coproductes d’escorxadors d’aviram i porcí. Els nous productes de porcí, a més, s’elaboren reaprofitant part de l’energia residual de l’escorxador MAFRICA, provinent principalment dels sistemes de refrigeració. Les proves realitzades permeten reaprofitar fins a un 42% de l’energia residual.

En total s’han obtingut 8 nous productes amb base de porc i 5 amb base d’aviram a partir de la creació de noves formulacions, el control de processos i la validació de la seguretat alimentària. Els nous aliments per a animals de companyia són cuits, curats i fermentats i s’han investigat formats innovadors en aquest sector com ara la liofilització. A més dels nous formats, també s’ha tingut en compte la qualitat nutritiva dels snacks, i l’acceptació per part dels animals de gosseres municipals i centres veterinaris.

El projecte forma part dels Grups Operatius 2015-2017 impulsat pel Departament d’Agricultura de Catalunya, i té com a objectiu fomentar el treball conjunt entre diversos socis per a desenvolupar projectes d’innovació específics i pràctics. En aquest cas s’ha buscat una solució per a donar alt valor afegit als subproductes d’escorxador.