Desplegar menú lateral
01/04/2019

Conveni per promoure la recerca i la innovació a les cooperatives agroalimentàries

La consellera d’Agricultura i presidenta de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Teresa Jordà, i el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Sarroca,  han signat un conveni per dur a terme conjuntament projectes i actuacions orientades a promoure, estudiar i desenvolupar diferents activitats en l’àmbit de la Recerca, el Desenvolupament i la Innovació.

Aquesta col·laboració vol deixar constància dels interessos comuns que comparteixen la FCAC i l’IRTA en matèria de R+D+i i de la voluntat de les parts en mantenir una col·laboració de mutu aprofitament.

IRTA i FCAC havien signat anteriorment dos convenis, el 2008 i el 2012, per establir un marc de col·laboració en l’àmbit de la R+D+i en les cooperatives agràries catalanes, membres de la Federació. El conveni vol consolidar aquesta relació davant els satisfactoris resultats que s’estan obtenint, entre d’altres, en els grups operatius de la mosca de l’olivera, del tomàquet de penjar i de dejeccions ramaderes o en nous productes processats a partir de calçots, i en projectes com Autenfood, sobre autentificació de l’oli d’oliva, que està integrat en la comunitat RIS3CAT-INNOÀPAT.

Teresa Jordà ha lloat la importància de la coordinació de la transferència tecnològica, del coneixement, de la recerca i de la innovació en el sector agroalimentari perquè pugui ser encara més competitiu i sostenible. La consellera ha manifestat que “si incorporem els resultats de la recerca en empreses agroalimentàries, forestals i pesqueres coordinadament amb les cooperatives millorem la competitivitat del sector i de les nostres comarques, i també la sobirania alimentària, i, per tant, hi guanyem com a país”.

Ramon Sarroca ha valorat en positiu que “la Federació de Cooperatives esdevinguem socis estratègics de l’IRTA, aprofitant les sinergies de col·laboracions prèvies, ja que tenim reptes sectorials immediats i a llarg termini en matèria d’innovació. Podem aportar experiència en la coordinació de projectes amb participació de les cooperatives i també en projectes amplis que desenvolupem en el marc de consorcis i en els quals representem al conjunt del sector o d’una branca”.

Etiquetes: