Desplegar menú lateral
28/02/2019

Col·laborem amb els premis “Alimentos de España al Mejor Jamón 2018”

El passat 13 de febrer, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació va atorgar els premis “Alimentos de España 2018”. Amb aquests guardons es vol reconèixer la tasca desenvolupada per empreses i professionals espanyols que elaboren i comercialitzen productes agroalimentaris de qualitat, i es pretén impulsar la promoció d’aquests productes i millorar el seu posicionament en el mercat.

En aquest context, al desembre de 2018 es va atorgar també el premi “Alimentos de España al Mejor Jamón 2018”, destinat a promocionar el pernil de qualitat i a millorar la seva imatge i posició als mercats.

Va ser la segona edició d’aquests premis, i la segona ocasió en la que l’IRTA hi va col·laborar amb el Ministeri en la recepció de mostres a les instal·lacions de Monells, en el manteniment de la seva traçabilitat, i en el disseny i coordinació de les sessions d’avaluació sensorial realitzades amb degustadors experts de pernil. Podeu llegir els detalls i veure la llista de premiats aquí.

En aquest sentit, podeu veure a continuació en poc més de 2 minuts com va funcionar el procés d’avaluació sensorial a l’IRTA, de la mà dels nostres investigadors Mª Dolors Guardia i Jacint Arnau: