Desplegar menú lateral
03/08/2016

Científics europeus i xinesos treballen per a fer més sostenible el control de plagues

El projecte EUCLID desenvoluparà nous mètodes de gestió integral de plagues per a millorar l’intercanvi de productes agrícoles entre les dues regions

La reducció de l’ús de fitosanitaris és una de les preocupacions de l’agricultura, a causa dels efectes perjudicials dels productes químics sobre el medi ambient i la salut del consumidor i dels treballadors del camp.

El projecte EUCLID reuneix investigadors de cinc països europeus que treballen conjuntament amb la Xina per identificar els mètodes més sostenibles de maneig agrícola sense necessitat d’utilitzar fitosanitaris químics. L’objectiu és donar suport científic a les polítiques de la Unió Europea i de la Xina per a millorar la qualitat dels productes agrícoles, l’impacte ambiental i facilitar l’intercanvi entre les dues regions.  Es tracta d’optimitzar els mètodes de control de plagues actuals i desenvolupar-ne de nous en base a un maneig integrat de plagues, així com promoure’n la seva aplicació. “Això hauria de reduir la dependència dels productors europeus i xinesos als plaguicides químics en els sistemes agrícoles seleccionats en les dues regions ”, explica la investigadora de l’IRTA Núria Agustí. El projecte contempla el desenvolupament de sistemes innovadors de gestió integral de plagues, i la transferència de resultats a agricultors i indústria, així com donar a conèixer els beneficis d’una agricultura més sostenible als consumidors.

L’IRTA és un de les 18 organitzacions que formen part d’EUCLID i aportarà solucions relacionades amb el control biològic de plagues en tomàquet i hortalisses de fulla.

El projecte, finançat per la Comissió Europea en el marc del programa Horizon 2020, es va iniciar el setembre de 2015, i té una durada de quatre anys.

Més informació: http://www.euclidipm.org