Desplegar menú lateral
27/11/2021

Catalunya guanya 14 dels premis Porc d’Or 2021

Els premis, que reconeixen l’excel·lència en el sector del porcí i que enguany han celebrat la XXVIII edició, es van lliurar lliurar en una gala a Lleida que va aplegar més de 600 persones

El 26 de novembre, Lleida va tornar a acollir la gala de lliurament dels premis Porc d’Or, que reconeixen l’excel·lència en la producció de porcí en tot l’Estat espanyol. Encapçalat per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, l’acte va aplegar prop de 600 professionals del sector porcí de tot l’Estat.

En total, es van lliurar lliurat 48 premis (45 premis generals i 3 premis especials) a 41 granges de 6 comunitats autònomes. Catalunya, amb 14 guardons, va ser el segon territori de l’Estat més premiat, per darrere de l’Aragó, que en va rebre 16.

Els premis Porc d’Or estan organitzats per l’IRTA, juntament amb l’empresa de sanitat animal Zoetis i la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc), i la gala de Lleida va comptar amb la Paeria – Ajuntament de Lleida i Mercolleida com a coorganitzadors.

Sis comunitats autònomes reconegudes

Atenent els criteris tècnics de Longevitat (Garrins Deslletats per Truja de Baixa), Productivitat Numèrica i Taxa de Parts en cadascuna de les cinc categories (segons la mida de la granja), es van lliurar 45 estatuetes d’or, plata i bronze.

La comunitat autònoma que va obtenir més guardons va ser l’Aragó, amb 16 premis Porc d’Or per a 13 granges: 7 granges d’Osca es van endur una desena d’estatuetes (4 ors, 1 plata i 5 bronzes); i 6 granges de Saragossa van rebre 4 plates i 2 bronzes. Molt a prop hi ha Catalunya, que va acumular 14 premis per a 12 granges: 10 (4 ors, 4 plates i 2 bronzes) van anar a parar a 8 granges de Barcelona; 2 (1 or i 1 plata) per a 2 granges de Lleida, i unes altres 2 estatuetes (1 or i 1 plata) per a 2 granges de Girona. En tercera posició, hi ha Navarra i Galícia amb 5 premiats cadascuna. Així, 5 granges navarreses van rebre 1 or, 2 plates i 2 bronzes. En el cas de Galícia, 3 granges d’Ourense van obtenir 4 guardons (1 or, 2 plates i 1 bronze) i 1 granja de la Corunya 1 estatueta de bronze.

Castella i Lleó va sumar 4 premis per a granges de Salamanca (or), Segòvia (or), Sòria (bronze) i Zamora (or). Va tancar la classificació Andalusia, en rebre una granja cordovesa una estatueta de bronze per Taxa de Parts.

A més, tres granges de l’Aragó es van endur els tres premis especials: el Porc d’Or Especial amb Diamant, el Porc d’Or Especial del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) i el premi Porc d’Or Especial Zoetis a la Innovació.

Consulteu el llistat complet dels premiats.