Desplegar menú lateral
05/06/2018

Cap a una producció d’aliments més sostenible

 

5 de juny, dia mundial del medi ambient

En els propers 30 anys s’espera que la població augmenti més de 2,5 bilions de persones, i això demanarà incrementar un 70% la producció d’aliments. El gran repte no és només produir l’aliment necessari i assegurar-ne l’accés, sinó fer-ho en un context de canvi climàtic.

La reducció dels gasos d’efecte hivernacle, la qualitat del sòl, la disponibilitat de recursos hídrics o la preservació de la biodiversitat són alguns dels aspectes ambientals amb els quals d’agricultura i la ramaderia tenen un paper destacat.

Des de l’IRTA treballem per a trobar estratègies tant de mitigació com d’adaptació al canvi climàtic que permetin una intensificació sostenible de la producció d’aliments, tant del punt de vista mediambiental com social i econòmic.

Estudiants de diverses nacionalitats han escollit l’IRTA per desenvolupar els seus projectes, amb els quals esperen generar un impacte positiu per al medi ambient. Al següent vídeo, alguns d’ells expliquen per què han decidit treballar per a una agricultura més sostenible.

Pots veure tots els testimonis al canal de youtube IRTA

 

En els propers anys, l’IRTA té el compromís d’orientar la seva recerca a l’adaptació dels sistemes productius a un món en constant canvi, on és prioritària una gestió eficient dels recursos juntament amb la reducció de l’impacte ambiental.

L’IRTA compta amb l’Àrea d’Agrosistemes i Medi Ambient, composta per cinc programes científics, que tracten de forma holística la relació dels sistemes agronòmics amb el medi ambient. Actualment s’estan desenvolupant 19 projectes de recerca específics d’aquesta àrea, que tracten temes com el cicle de vida dels pesticides, el maneig sostenible de granges, l’efecte del canvi climàtic sobre el cultiu d’arròs o estratègies de reg de precisió, entre altres.

Podeu consultar tots els projectes relacionats amb medi ambient al següent enllaç:

http://www.irta.cat/ca/medi-ambient/veure/projectes/