Desplegar menú lateral
23/05/2024

Cabrils acull el 1er Simposi de l’IOBC de joves investigadors que fan la Tesi sobre el Control Biològic de Plagues d’Artròpodes i Malalties Vegetals a Europa

L’IRTA de Cabrils va acollir del 22 al 24 d’abril amb èxit el primer Simposi de l’Organització Internacional de Control Biològic (IOBC) de joves investigadors que fan la Tesi sobre el control biològic de plagues d’artròpodes i malalties vegetals. Aquest esdeveniment, organitzat pel programa de Protecció Vegetal Sostenible de l’IRTA de Cabrils juntament amb investigadors de la Universitat de Wageningen (Holanda) i la Universitat de Gent (Bèlgica), va reunir 17 investigadors en formació de tota Europa.

El Simposi va abordar els darrers avanços en control biològic, amb especial èmfasi en l’entomologia, l’acarologia i la fitopatologia. Aquest èxit ha posicionat l’IRTA com a institut de recerca de referència, destacant l’IRTA de Cabrils com a centre d’excel·lència en agricultura i investigació sobre el control biològic de plagues i malalties agrícoles.

A més, durant la visita que els estudiants i els experts van fer a les instal·lacions de l’IRTA, els assistents van tenir l’oportunitat de visitar els assaigs de camp que es duen a terme en el projecte europeu ADOPT-IPM, on s’estudien diversos mètodes de Maneig Integrat de Plagues en cultius clau, com ara el control de Tuta absoluta i vasates en cultius de tomàquet.