Desplegar menú lateral
09/03/2020

Aliança de la UdL i l’IRTA per impulsar la recerca en l’àmbit agroalimentari a Lleida

· Creen un programa d’ajuts amb un pressupost total de 500.000 euros per finançar sis projectes de recerca, que s’executaran en els pròxims cinc anys

· Les dues institucions han signat, també, un conveni de cooperació per dur a terme, plegades, la formació pràctica externa de l’estudiantat

El rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Puy, i el director general de l’IRTA, Josep Usall, han signat avui, dilluns 9 de març, un conveni de col·laboració per al finançament de projectes de recerca conjunta, al qual es destinarà un pressupost d’uns 500.000 euros, així com un conveni de cooperació educativa per a la realització de pràctiques acadèmiques. L’objectiu és impulsar la recerca i el desenvolupament tecnològic dins de l’àmbit agroalimentari a les comarques de Lleida.

En el marc del conveni de col·laboració per al finançament de projectes de recerca, es crearà un programa d’ajuts per fomentar el treball conjunt entre grups de recerca de l’IRTA i la UdL. Els ajuts es concediran en tres convocatòries ―el 2020, el 2021 i el 2022―, cadascuna per a dos projectes de tres anys de durada. El programa d’ajuts inclourà un pressupost per a la contractació de personal investigador predoctoral en formació, que desenvoluparà la seva tesi en àmbits de recerca d’interès comú per a les dues institucions com ara la sanitat vegetal, la sanitat animal o la producció d’aliments entre d’altres.

Quant al conveni de cooperació educativa, aquest estableix el marc de col·laboració entre l’IRTA i la UdL per dur a terme conjuntament la formació pràctica externa de l’estudiantat en el camp de qualsevol ensenyament impartit per la UdL.

Tant el director general de l’IRTA com el rector de la UdL han coincidit en què l’acord és una bona notícia pel sector agroalimentari ja que dues de les institucions més importants a Catalunya que hi treballen uneixen esforços per impulsar la recerca i la innovació.