Desplegar menú lateral
07/03/2019

ACCWA, eines de teledetecció per a lluitar contra el canvi climàtic

Els dies 26 i 27 de Febrer es va celebrar a Marràqueix la reunió d’inici del projecte ACCWA (Accounting for Climate Change in Water and Agriculture management), en el que hi participem a través del Programa d’Ús Eficient de l’Aigua en Agricultura.

ACCWA té com a objectiu desenvolupar eines de control basades en teledetecció per a l’agricultura i la gestió de l’aigua de la Mediterrània i el Sahel, que ajudin a orientar el risc en un context de canvi climàtic.

També es pretén construir una xarxa intersectorial i fer networking entre els diferents membres del consorci i del sector agroalimentaria en els països de la mediterrània. A més de l’IRTA, hi participen entitats de Catalunya, França, Marroc, Tunísia i Níger, com són Isardsat, CESBIO, UCAM, Labferrer, Observatori de l’Ebre, CIRAD, Agrymed i Carthage University.

Es tracta d’un projecte H2020-Marie Sklodowska Curie Action-RISE, que permet la mobilitat i l’intercanvi de personal investigador i de suport amb d’altres centres de recerca i empreses del consorci.