Desplegar menú lateral
20/03/2017

Vins més naturals, sostenibles i competitius per als consumidors del futur

L’IRTA, el CREDA i l’Incanvi (com a observador), juntament amb 16 socis de França, Espanya i Portugal, participen a VINOVERT, un projecte d’investigació innovador per al sector vitivinícola de la regió sud-oest d’Europa (SUDOE) que vol garantir la competitivitat de les empreses vitivinícoles a llarg termini.

Aquest projecte té en compte tots els components de la producció i el mercat vitivinícola per a pensar i crear solucions tècniques i científiques que permetin limitar l’ús de pesticides a les vinyes, estudiar la pertinència econòmica de les soques resistents i validar les possibilitats de reducció dels additius enològics en els vins.

El projecte se centra en les noves demandes del mercat en termes de salut i medi ambient, i considera que anticipar la nova demanda por una viticultura sostenible, oferint garanties de “naturalitat” i responsabilitat medi-ambiental és clau per al sector.

Connectat al mercat, VINOVERT reuneix equips d’investigació transdisciplinars en economia, sociologia, enologia i agronomia. El projecte VINOVERT va començar en 2016 i durarà fins el 2019.

Per a més informació, podeu consultar la seva pàgina web: http://www.vinovert.eu