Desplegar menú lateral
12/12/2019

Un treball sobre el potencial de la tecnologia radar al cultiu de la vinya guanya el II Premi d’excel·lència al millor treball del Màster en enginyeria agronòmica

L’enginyera agrònoma Eva López rep el premi de mans del director científic de l’IRTA

El jurat, format per membres de la Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC) i de l’IRTA, van decidir aquest any atorgar el premi al treball Potencial de la tecnología radar para la caracterización del cultivo de la vid, aplicat a la localitat de Domaine du Chapitre (Montpellier, França). L’acte d’entrega va tenir lloc a Barcelona el 29 de novembre.

Com a guanyadora del premi, Eva López va rebre una dotació de 2.500 € gràcies al patrocini econòmic de l’Institut. A més, totes les persones participants als premis van obtenir un any de col·legiació gratuita.

L’encarregat de lliurar el premi va ser el Dr. Jordi García-Mas, director científic i d’Estratègia de l’IRTA, que va fer entrega del xec i va destacar la qualitat de la recerca que havia dut a terme la guanyadora.

L’enginyera agrònoma Eva López va tenir la oportunitat d’exposar breument el projecte que havia dut a terme. En aquest treball es va portar a terme una anàlisi exploratòria del potencial de la tecnologia radar en el cultiu de la vinya, especialment del satèl·lit Sentinel-1 de l’Agència Espacial Europea. Es tracta d’un instrument útil per al maneig del cultiu, que obre un camí nou i remarcable dins de l’agricultura de precisió gràcies al seu potencial i la seva accessibilitat.

Aquesta és la segona edició del premi que convoca el COEAC amb la col·laboració de l’IRTA, i que premia el talent i l’excel·lència dels Treballs Final de Màster de la titulació superior de Màster en Enginyeria Agronòmica, defensats a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida.