El jurat, format per membres de la Junta de Govern del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC) i de l'IRTA, van decidir aquest any atorgar el premi al treball Potencial de la tecnología radar para la caracterización del cultivo de la vid, aplicat a la localitat de Domaine du Chapitre (Montpellier, França). L'acte d'entrega va tenir lloc a Barcelona el 29 de novembre.
Com a guanyadora del premi, Eva López va rebre una dotació de 2.500 € gràcies al patrocini econòmic de l'Institut. A més, totes les persones participants als premis van obtenir un any de col·legiació gratuita.
L'encarregat de lliurar el premi va ser el Dr. Jordi García-Mas, director científic i d'Estratègia de l'IRTA, que va fer entrega del xec i va destacar la qualitat de la recerca que havia dut a terme la guanyadora.
L'enginyera agrònoma Eva López va tenir la oportunitat d'exposar breument el projecte que havia dut a terme. En aquest treball es va portar a terme una anàlisi exploratòria del potencial de la tecnologia radar en el cultiu de la vinya, especialment del satèl·lit Sentinel-1 de l'Agència Espacial Europea. Es tracta d'un instrument útil per al maneig del cultiu, que obre un camí nou i remarcable dins de l’agricultura de precisió gràcies al seu potencial i la seva accessibilitat.
Aquesta és la segona edició del premi que convoca el COEAC amb la col·laboració de l'IRTA, i que premia el talent i l'excel·lència dels Treballs Final de Màster de la titulació superior de Màster en Enginyeria Agronòmica, defensats a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida.