Desplegar menú lateral
31/07/2017

S’obren les inscripcions del Curs Internacional d’Avaluació d’Oli d’Oliva

Entre el 19 i el 23 de març de 2018 se celebrarà el Curs d’Avaluació d’Oli d’Oliva (Olive Oil Evaluation Course) organitzat per l’IRTA. El curs ofereix les eines necessàries per al sector en matèria de tast, anàlisi i comprensió de l’oli d’oliva.

L’oli d’oliva extra verge és un aliment en expansió i se’l considera un aliment saludable, però també un producte gourmet. S’importa a països no productors i per nous productors. Això significa que hi ha una necessitat general d’informació sobre els problemes de qualitat.

Aquest curs està centrat en la formació en l’avaluació crítica de la qualitat amb finalitats comercials. L’objectiu és incrementar l’habilitat per a detectar olis falsificats, identificar els fraus d’etiquetes i destacar la informació útil requerida per una bona caracterització de l’oli d’oliva extra verge.

Es comptarà amb més de 130 mostres d’oli d’oliva que s’examinaran per a un millor coneixement dels atributs més rellevants, com estan relacionats amb l’origen de la mostra i com els percep el consumidor final.

El curs, que s’impartirà en anglès, combina sessions de tast i teòriques i taules rodones diàries amb els assistents per a comentaris i discussions. Comptarà amb la participació d’experts nacionals i internacionals. Els assistents disposaran d’un set de mostres de referència elaborades a la planta pilot d’olis del IRTA

Amb el curs els assistents aprendran els principals criteris de qualitat en l’oli d’oliva, les habilitats necessàries per a fer un tast, com identificar olis mal etiquetats i a interpretar butlletins d’anàlisi sensorial i química per al comerç i el màrqueting de l’oli d’oliva.

El curs es farà a Món Sant Benet (Barcelona) i les inscripcions ja són obertes.

Per a més informació consulteu www.oliveoilevaluationcourse.com.

Etiquetes: