Desplegar menú lateral
27/04/2017

Horta.net, un programa per a incorporar millores de base tecnològica en el sector hortícola català

L’objectiu d’aquesta eina és promoure sinèrgies entre el sector hortícola i millorar la seva competitivitat 

L’horta catalana comptarà amb el programa Horta.net, que establirà un marc de col·laboració en el sector hortícola català per a la incorporació de millores de base tecnològica. Així ho ha anunciat la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, en el marc de la Taula Sectorial Agrària de l’Horta.

Masjuan ha destacat que la voluntat del departament és“millorar l’eficiència ambiental i econòmica d’un sector estratègic per al nostre país com és el de l’horta, i proposar eines que garanteixin les oportunitats que ofereix”.

Horta.net és una d’aquestes eines. Es tracta d’un projecte impulsat pel departament d’Agricultura, a través de l’IRTA, que té com a objectiu desenvolupar sistemes de producció sostenibles que optimitzin la utilització de recursos i millorin la protecció en front de plagues i malalties, reduint l’aportació de fertilitzants.

L’altre finalitat del programa és potenciar l’obtenció de productes hortícoles de proximitat i alt valor afegit per millorar la competitivitat del sector.

El pla s’organitzarà mitjançant un Comitè Directiu, que comptarà amb representants del DARP, l’IRTA i el sector productor hortícola català, i un Comitè Tècnic, amb tècnics del DARP, l’IRTA, les universitats, les ADVs, el sector productiu i empreses proveïdores de productes i serveis.

Els estudis per implementar noves millores en el control de plagues i malalties, la validació en finques comercials de les millores definides pel Comitè Tècnic i el Pla de Transferència per difondre els resultats seran les tres grans línies de treball d’aquest programa.