Desplegar menú lateral
02/04/2019

El CRAG, l’IRTA i l’empresa nord-americana Front Range Biosciences® treballaran per millorar el cànem industrial amb marcadors genètics

El Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) i l’IRTA han establert un acord amb l’empresa nord-americana Front Range Biosciences® (FRB). FRB és una empresa amb seu a Colorado (EUA) especialitzada en proveir llavors i plantes de cànem, cafè i altres cultius, lliures de malalties i amb garantia d’alt rendiment. Gràcies a aquest acord, investigadors del CRAG i l’IRTA especialistes en millora vegetal i selecció assistida per marcadors genètics, aplicaran aquests coneixements al cànem.

FRB aplica el procés patentat Clean Stock®, que inclou les últimes tecnologies en cultiu i propagació in vitro i anàlisi de patògens, per obtenir llavors i plantes d’elevada qualitat que proporcionen collites consistents i d’alta rendibilitat. Per a l’empresa, l’acord amb el CRAG i l’IRTA representa la seva arribada a Europa. “Ens complau establir la nostra presència a Europa amb l’ajuda d’una organització tan innovadora i tan ben considerada,” va declarar Ray French, Director de Desenvolupament de Producte de FRB. “Les associacions amb entitats líders com el CRAG i l’IRTA són vitals per al desenvolupament de cultius validats internacionalment i creats amb mètodes basats en el millor coneixement mundial disponible.”

El cànem és una varietat de la planta Cannabis sativa amb una gran varietat d’usos industrials, com poden ser la fabricació de paper, tèxtils, plàstics biodegradables, pinso animal o fàrmacs. Mitjançant la col·laboració científica entre el CRAG, l’IRTA i FRB s’espera obtenir varietats de cànem millorades adaptades a diferents climes, resistents a malalties i que produeixin perfils de cannabinoides i terpens a mida. Els recursos científics i la infraestructura experimental del CRAG i l’IRTA, incloent els seus hivernacles confinats i les capacitats en bioinformàtica, tindran un paper important en aquest treball.

L’associació entre FRB i el CRAG aprofita l’experiència i les capacitats complementàries de les dues institucions per enfortir la recerca i accelerar el desenvolupament de solucions innovadores per a cultius d’alt valor”, va dir José Luis Riechmann, Director del CRAG. “Esperem una col·laboració molt productiva amb una empresa tan innovadora com FRB,” ha afegit.

Amparo Monfort, investigadora de l’IRTA en el CRAG i responsable del projecte de col·laboració  assenyala que “l’interès d’aquest projecte és aplicar la tecnologia dels marcadors genètics al servei de la millora d’espècies com el cànem, amb un alt valor afegit per a la indústria i la comunitat. Estem molt interessats a desenvolupar aquesta col·laboració, amb grans expectatives de futur “

Créditos foto: De Aleks – Trabajo propio, CC BY-SA 3.0

Etiquetes: