Desplegar menú lateral
14/03/2019

Crònica de la Jornada Intercomarcal sobre el cultiu del Panís 2019

El passat 7 de març es va celebrar a Mollerussa la 18a edició de la Jornada Tècnica Intercomarcal sobre el cultiu del Panís, una cita de referència i punt de trobada d’agricultors i tècnics. La jornada es va emmarcar dins del programa que va oferir la 147a edició de la Fira Agrícola de St. Josep de Mollerussa.

L’edició d’enguany va comptar amb la presència de més de 200 tècnics i agricultors, que van poder seguir l’exposició de les 6 ponències programades al llarg del matí.

La temàtica de les intervencions va girar al voltant de diferents problemàtiques tècniques que afecten actualment aquest sector productiu, com són la detecció i dispersió a les comarques catalanes de noves espècies de males herbes que poden ser especialment problemàtiques en aquest cultiu, o els atacs importants d’aranya (Tetranuchus urticae).

També es va abordar el problema de les resistències als herbicides, detectades en caynota (Sorghum halepense), així com l’avaluació del comportament i adaptació dels nous híbrids que estan apareixent al mercat.

Per finalitzar, es van exposar les novetats en maquinària de sembra del panís, derivades de la implementació de les noves tecnologies i de l’anàlisi del valor fertilitzant i econòmic de la incorporació del rostoll al terreny.

Les diferents ponències van ser realitzades per tècnics del DARP, ADV’s, la Universitat de Lleida, la Universitat Politècnica de Catalunya i l’IRTA.

Si voleu estar al corrent de les properes edicions de la Jornada intercomarcal sobre el cultiu del panís, consulteu les nostres activitats en cultius extensius i seguiu-nos a les xarxes socials.

Etiquetes: