Desplegar menú lateral
08/04/2020

Àngels Calvo repeteix com a cap del jurat del premi Mario Solinas en qualitat en oli d’oliva verge

Jurat del premi Mario Solinas 2020, juntament amb la cap de la Unitat de Química Oleícola y Normalizació del COI, Sra. Mercedes Fernández.

· Es tracta d’un dels certamens internacionals de qualitat en oli d’oliva verge més importants del món

El premi Mario Solinas Quality Award és un certamen internacional de qualitat en oli d’oliva verge extra organitzat pel Consell Oleícola Internacional (IOC, per les seves sigles en anglès), i és considera un dels més importants del món en aquesta matèria. En l’edició d’aquest any, s’han avaluat 157 olis de tot el món per un panel internacional de tast sota la direcció d’Àngels Calvo, investigadora adscrita al programa de Fructicultura de l’IRTA i cap del Panel de Tast d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya. Calvo ha estat cap del jurat en anteriors edicions, i, a l’IRTA, entre d’altres activitats, analitza sensorialment les mostres dels projectes de recerca. 

Aquí podeu consultar la llista completa dels olis guanyadors (l’entrega del premi s’ha hagut de posposar indefinidament a causa de l’estat d’alarma per la COVID-19). 

En aquesta edició del premi s’ha utilitzat per fer la selecció dels olis finalistes el nou full de valoració organolèptica que pel concurs Mario Solinas està preparant el grup de treball electrònic del COI (eWG-pMS), en què l’IRTA ha participat activament. 

El premi Mario Solinas Quality Award se celebra anualment. Dels 157 olis que s’han avaluat en aquesta edició, 5 eren d’Algèria, 2 d’Argentina, 1 de Brasil, 2 de Xina, 1 de Croàcia, 77 d’Espanya, 2 d’Iran, 4 d’Itàlia, 17 de Marroc, 32 de Portugal, 11 de Tunísia i 1 de Turquia.