Data d'inici: 01/01/2022
Data fi: 30/06/2025
Codi Projecte: I1142_13393
Acrònim: TECQUAL
L'equip sol·licitant té una experiència de més de 30 anys en tecnologia i enginyeria de processos en el sector carni i més de 15 anys en noves tecnologies de conservació, sistemes de control i processament d'aliments. L'activitat investigadora s'ha centrat en: (1)qualitat de la canal i de la carn, (2)estudi de l'enginyeria, tecnologia i sensorialidad dels aliments; (3)problemes de fabricació i substitució d'ingredients/additius (etiqueta neta); (4)optimització del procés mitjançant el desenvolupament de sistemes d'eficiència energètica, estalvi d'aigua i més sostenibles incloent fonts d'energia renovables; (5) aplicació de noves tecnologies per a la conservació dels aliments mantenint la seva seguretat i qualitat (altes pressions, tractaments tèrmics per radiofreqüències, assecat per combustió premuda) i per a la caracterització de la qualitat dels aliments mitjançant tecnologies no invasives (NIR , TAC, espectrometria de microones); (6) tecnologia dels productes llestos per al consum; (7) estudis sobre el consumidor, inclosa la neurociència; (8) bioeconomía (subproductes).