Data d'inici: 01/09/2022
Data fi: 28/02/2026
Codi Projecte: I1350_12890
Acrònim: SENSANALOG
ID Extern Convocatòria: PID2021-122285OR-I00
Investigadora en Tecnologies i optimització de processos

El projecte SENSANALOG, liderat per l’IRTA, té com a objectiu desenvolupar anàlegs càrnics saludables i sostenibles a partir de proteïnes alternatives (llegums, pseudocereals i insectes) mitjançant la tecnologia d’extrusió d’alta humitat. A més, incorpora sensors i models predictius per digitalitzar el procés i garantir la qualitat del producte.
Durant els tres anys de recerca, s’han assolit tots els objectius previstos:
El projecte ha generat publicacions científiques, ha impulsat formació especialitzada i ha establert col·laboracions amb universitats europees (com la Universitat de Strathclyde i la Universitat de Copenhaguen), reforçant la recerca en digitalització i sostenibilitat alimentària. Amb aquesta iniciativa, avancem cap a una alimentació més respectuosa amb el medi ambient, reduint la dependència de la carn tradicional i promovent la innovació tecnològica en el sector agroalimentari.
