PROJECTE

Incidència agronòmica i ambiental de les aplicacions de biosòlids com a fertilitzant en els conreus dels cereals d’hivern. Propostes per a la millora de la gestió.

  • Data d'inici: 01/12/2021

  • Data fi: 17/06/2024

  • Codi Projecte: V3205_12739

  • Acrònim: FANGS

TIPUS PROJECTE

  • Projectes R+D Plurianyals

Responsables

COMPARTEIX

Aquest projecte té com a objectiu principal abordar els avantatges i inconvenients que té la fertilització dels cereals d’hivern amb fangs de la d’EDAR (biosòlids), i divulgar les estratègiesagronòmiquesque permeten posar en valor els avantatges i minimitzar els inconvenients per a portar a terme una fertilització sostenible a llarg termini.
1. Comparar l’estratègia de fertilització basada amb els fangs d’EDAR respecte a l’estratègia tradicional basada amb adobs minerals en els cultius de cereals d’hivern. Dinàmica de nutrients i valoració dels aspectes agronòmics
2. Determinar i valorar els efectes acumulatius en el sòl dels principals metalls (Cd, Cu, Ni, Pb, Zn, Hg i Cr) i contaminants orgànics persistents (AOX, PCBs i PAH) presents en els fangs. Condicionants legislatius. Determinar la potencial transmissivitat dels principals metalls i contaminants orgànics persistents en el cultiu del cereal d’hivern.
3. Avaluar la sostenibilitat a llarg termini de les aplicacions de fangs per a la fertilització del cereal d’hivern i desenvolupar propostes de gestió pràctiques, que afavoreixi la valorització de residus i el foment de l’economia circular.
4. Divulgar al sector agrari, tècnics i agricultors, les particularitats de la fertilització a partir de fangs d’edar per millorar la sostenibilitat de la fertilització amb fangs d’EDAR.

ENTITATS FINANÇADORES

Convocatòria

  • Demostració 2021 - FANGS
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.