Data d'inici: 01/07/2024
Data fi: 05/05/2026
Codi Projecte: I1411_14814
Acrònim: GO VALITEXT
El consum d’aliments d’origen vegetal i de proteïnes alternatives és una tendència a l’alça entre els consumidors a nivell mundial, on destaquen diferents modalitats de dietes, com la dieta vegana, la dieta vegetariana i la dieta flexiteriana. L’increment de popularitat d’aquestes dietes ha creat una oportunitat de mercat única per a empreses que tradicionalment s’especialitzaven en productes de proteïna d’origen animal, permetent-los diversificar i oferir alternatives basades en proteïna vegetal, amb productes plant-based o anàlegs carnis. Actualment, els anàlegs carnis, malgrat algunes excepcions, es desenvolupen a partir de proteïnes vegetals texturitzades. Aquestes, tenen com a objectiu reemplaçar els productes amb elevat contingut de proteïnes d’origen animal per alternatives que ofereixin una quantitat abundant de proteïnes d’origen vegetal o d’altres fonts, alhora que imiten les característiques sensorials dels productes carnis, com ara el gust, el color i la textura.
Aquest projecte té com a objectiu valoritzar subproductes de la indústria alimentària mitjançant la tecnologia d’extrusió per tal d’obtenir productes alimentaris innovadors amb alt valor
nutricional. El desenvolupament d’aquests productes va dirigit a donar suport al sector agroalimentari català: valoritzant els subproductes que generen i generant un sistema de producció d’aliments més eficients i sostenibles.
Actuació del Pla Estratègic de la PAC 2023-2027 cofinançada per: