PROJECTE

REDUSAL – Reducció del residu de salmorra i del consum d’aigua en les plantes d’elaboració de pernil curat

  • Data d'inici: 01/05/2024

  • Data fi: 05/05/2026

  • Codi Projecte: I1408_15285

  • Acrònim: GO REDUSAL

TIPUS PROJECTE

  • Grups operatius

COMPARTEIX

PERNILS LLÉMENA S.A., juntament amb BOADAS 1880, SA i J.PONT, SA, i amb la participació de l’IRTA com a centre tecnològic, està treballant en el projecte de grup operatiu REDUSAL.

La sal, essencial per preservar i conferir el característic sabor al pernil, d’una banda, és indispensable per a la qualitat del producte final, i de l’altra, la seva acumulació com a residu salí pot ser un repte a nivell mediambiental.

Per aquest motiu, l’objectiu principal del projecte és establir estratègies per reduir els efluents de salmorra derivades del procés de salaó del pernil curat i reconvertir-los en un ingredient que es pugui reutilitzar en el procés de salat de nous pernils, de manera que s’elimini la necessitat d’haver de tractar la salmorra com a residu.

 


 

Actuació del Pla estratègic de la PAC 2023-2027 cofinançada per:

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.