Data d'inici: 01/12/2022
Data fi: 30/11/2024
Codi Projecte: V3200_12887
Acrònim: SUSWHEAT
El blat fariner és un dels conreus ecològics més importants del mercat. SUSWHEAT aplicarà la predicció genòmica mitjançant poblacions d’entrenament ja desenvolupades al TRENDINGWHEAT per predir l'adaptació als sistemes de cultiu orgànic i reduir el nombre d'assaigs de rendiment en diverses ubicacions i, així, els costos dels programes de millora. SUSWHEAT també utilitzarà dades genotípiques del mapeig de poblacions obtingudes al MAS2WHEAT que continguin varietats modernes i varietats locals Landraces per identificar nous gens per adaptar-se a diverses condicions ambientals, inclosos els sistemes de cultiu orgànic. Finalment, es preveuen millores en l'aplicació de la teledetecció a la selecció de línies avançades en el programa de millora, especialment pel que fa a la capacitat de competència de males herbes i l'eficiència en l'ús de nutrients. En conjunt, aquests avenços beneficiaran molt la identificació de varietats superiors de blat alliberades per al registre i preparades per a la transició agroecològica a Espanya i a Europa.