PROJECTE

Desenvolupament d’estratègies de selecció genòmica i de GWAS per a facilitar i accelerar els guanys genètics en un programa de millora per a fomentar la transició agroecològica

  • Data d'inici: 01/12/2022

  • Data fi: 30/11/2024

  • Codi Projecte: V3200_12887

  • Acrònim: SUSWHEAT

TIPUS PROJECTE

  • Projectes R+D Plurianyals

Responsables

COMPARTEIX

El blat fariner és un dels conreus ecològics més importants del mercat. SUSWHEAT aplicarà la predicció genòmica mitjançant poblacions d’entrenament ja desenvolupades al TRENDINGWHEAT per predir l'adaptació als sistemes de cultiu orgànic i reduir el nombre d'assaigs de rendiment en diverses ubicacions i, així, els costos dels programes de millora. SUSWHEAT també utilitzarà dades genotípiques del mapeig de poblacions obtingudes al MAS2WHEAT que continguin varietats modernes i varietats locals Landraces per identificar nous gens per adaptar-se a diverses condicions ambientals, inclosos els sistemes de cultiu orgànic. Finalment, es preveuen millores en l'aplicació de la teledetecció a la selecció de línies avançades en el programa de millora, especialment pel que fa a la capacitat de competència de males herbes i l'eficiència en l'ús de nutrients. En conjunt, aquests avenços beneficiaran molt la identificació de varietats superiors de blat alliberades per al registre i preparades per a la transició agroecològica a Espanya i a Europa.

ENTITATS FINANÇADORES

Convocatòria

  • TED 2021 - SUSWHEAT
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.