• PROGRAMA

    Ús eficient de l’aigua en agricultura

  • PROGRAMA

    Ús eficient de l’aigua en agricultura

  • PROGRAMA

    Ús eficient de l’aigua en agricultura

  • PROGRAMA

    Ús eficient de l’aigua en agricultura

  • PROGRAMA

    Ús eficient de l’aigua en agricultura

El personal del nostre programa té una àmplia experiència en l’agronomia del reg, en les relacions entre sòl, planta i aigua, i en la sensibilitat temporal i estacional dels conreus al dèficit hídric en utilitzar indicadors del nivell de dèficit hídric i relacionar-los amb els seus efectes fisiològics i productius. Tot, alineat en la resposta productiva de diferents estratègies de reg en diferents conreus (ametllers, vinyes, oliveres, pomeres, presseguers, cirerers, blat de moro, etc.).

Com a base científica per a un reg de precisió, s’ha posat un èmfasi especial en l’anàlisi de la variabilitat espacial i temporal de les necessitats de reg i de la sensibilitat de la collita a l’estrès hídric. Hem millorat l’aplicació pràctica d’aquest coneixement desenvolupant eines intel·ligents de presa de decisions, tant per portar a terme un reg de precisió com per predir demandes d’aigua de comunitats de regants. Aquestes eines es basen en la sinergia entre el coneixement fisiològic i agronòmic de les plantes, la modelització, els sensors de sòl i de planta, i la teledetecció i la modelització de cultius. 

Cap de programa

Centres on treballa el programa

COMPARTEIX

  • Estudis de producció

    Avaluem la resposta de diverses estratègies de reg sobre la producció i la qualitat de diferents conreus.

  • Fisiologia i biologia

    Estudiem les interaccions entre el sòl, la planta, l’aigua i l’atmosfera en ambients mediterranis.

  • Estrès hídric

    Avaluem la sensibilitat estacional dels conreus a l’estrès hídric i proposem estratègies de maneig del reg o de l’aigua disponible per al conreu en els casos de secà en escenaris de sequera. També modelitzem les necessitats hídriques dels conreus en diferents escenaris agronòmics i climàtics, i utilitzem bessons digitals per determinar i predir necessitats de reg i demandes d’aigua.

  • Fertirrigació

    Millorem l’eficiència en la fertirrigació, l’ús de nutrients i el reg amb aigües regenerades.

  • Sensors

    Avaluem diferents tipus de sensors de planta i sòl per determinar l’estat hídric dels conreus i la seva integració en sistemes de presa de decisions.

  • Teledetecció i models climàtics

    Gràcies a les dades i les imatges recollides per drons i satèl·lits, podem calcular l’evapotranspiració i l’estat hídric dels conreus; utilitzar models de balanç d’energia; avaluar la resposta hídrica de diferents genotips i sistemes productius en situacions de sequera, i analitzar indicadors de sequera.

Personal investigador

Personal investigador en formació

Personal tècnic

Vols fer la teva carrera científica a l'IRTA?

Descobreix les últimes oportunitats a la nostra borsa de treball

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.