Desplegar menú lateral
30/05/2024

El Zhengzhou Fruit Research Institute, de la Xina, visita l’IRTA dins el marc del laboratori conjunt establert entre ZFRI, CAAS i IRTA

La delegació del ZFRI va reunir-se amb membres de diferents programes de l’Àrea Vegetal

Aprofitant la visita al Fruitcentre, van oferir un seminari sobre les bases del seus programes de millora i de les col·leccions de germoplasma

Els passats dies 22 i 23 de maig, una delegació del Zhengzhou Fruit Research Institute (ZFRI) de l’Acadèmia Xinesa d’Agronomia (CAAS) va visitar diversos centres IRTA. La delegació va estar formada per la milloradora de préssec i directora general adjunta del ZFRI, la Dra. Wang Lirong, milloradora de vinya, la Dra. Zhang Ying, i la Dra. Xu Qianqian, de l’oficina de cooperació internacional.

Aquesta delegació va visitar el Fruitcentre, el CRAG, camps de materials de Prunus de Torre Marimon i explotacions comercials de fruiters. A més, es van reunir amb membres de diferents programes de l’Àrea vegetal, així com amb la Gestora de l’Àrea Vegetal, Rosa Altisent. Aprofitant la seva visita al Fruitcentre, van oferir un seminari obert a tot el personal del centre i emès per Teams, on van explicar les bases del seus programes de millora i de les col·leccions de germoplasma del ZFRI.

Al 2014 es va crear un “Laboratori conjunt Xina-Espanya de Ciència i Tecnologia de la Fruita” entre ZFRI, CAAS i IRTA per discutir i col·laborar en activitats científiques relacionades amb la millora de varietats de fruita, així com per l’intercanvi i formació d’investigadors predoctorals.